Nagelverzorging

5 EENVOUDIGE TIPS VOOR STERKERE NAGELS

5 EENVOUDIGE TIPS VOOR STERKERE NAGELS

 

5 EENVOUDIGE TIPS VOOR STERKERE NAGELS

Mijn nagels zijn zo zwak en breken vaak, hoe krijg je sterkere nagels? - Ik krijg deze vraag vaak gesteld. Maar hoewel mijn nagels er nu sterk uit zien en nu snel groeien, was het niet altijd zo. Er was een tijd dat ik het niet had durven om close-upfoto's van mijn nagels te nemen zoals ik nu doe. Als je nieuwsgierig bent,  zie je hier mijn shorties van 2 jaar geleden. Maar hoe meer ik in de nailart kwam, hoe meer ik leerde over hoe je goed voor ze moest zorgen. Nu heb ik een nieuw probleem, mijn nagels zijn zo sterk, dik en groeien zo snel dat we ze elke week moeten inkorten.

Dus neem het van iemand die gedurende het grootste deel van haar leven last heeft gehad van zwakke, broze nagels - gezonde en sterke nagels zijn het resultaat van goede nagelverzorging, een goede algehele gezondheid * en een dieet. Dit zijn onze 5 tips voor sterkere nagels:

  1. Beschermen. Het is ideaal dat je regelmatig een manicure-salonbehandeling krijgt, maar als je dat niet doet, doe dan in elk geval een laagje nagelversteviger of basecoat om de veerkracht van je nagel op te bouwen. Het beschermt ze tegen externe factoren zoals zeep, water en UV-stralen. Gebruik grondlagen / versterkers die calcium en eiwitten bevatten om de groei en dikte te verhogen. Het is zelfs beter als nagelbehandelingen 3- of 5-vrij zijn! We houden vooral van Orly Nailtrition.
  2. Bestand en Buff. Verkort en vijl je nagels wekelijks om een ​​gezonde nagelgroei te stimuleren. Vijlen voorkomt verdere schade, net zoals het trimmen van je gespleten haarpunten. Het behoudt ook een mooie vorm en voorkomt dat je beschadigde nagels bijt of aanraakt. Denk er bij het archiveren aan dat je ze lichtjes buffert met een micro-fijne buffer om het nagelbed glad te strijken en alle schilferige stukjes te verwijderen. Maar wees niet te bont! Als het nageloppervlak niet perfect is, is dat prima. Te veel polijsten zal je nagels verdunnen en aanzienlijk verzwakken.
  3. Hydrateren. Net als je huid, hebben je nagels en nagelriemen dagelijks vocht nodig. Je nagelsterkte en gezondheid hangen in belangrijke mate af van hoe gezond je nagelriemen zijn! We leggen in detail uit hoe je op je nagelriemen moet letten in onze Essential Cuticle Care Guide. Bevochtig je handen ook dagelijks met voedende, hoogwaardige handcrèmes. Dit is onze  top 5.
  4. Preventie. Zwakke nagels kunnen ook het gevolg zijn van een verwonding of een nagelaandoening. De gemakkelijkste manier om dit te voorkomen, is om beschermende handschoenen te dragen als je thuis werkt en tuiniert en je nagels nooit als gereedschap gebruikt. Ze zijn niet gemaakt van ijzer! Kies ook nooit je nagelriem of scheur een staartnagel af, want dit kan leiden tot een nagelinfectie. Snijd in plaats daarvan minuscule nerven uit met een tondeuse.
  5. Supplement. Een goed dieet hebben, rijk aan eiwitten, calcium, zink, ijzer en vitamines A, B, C, E en D is het beste wat je kunt doen voor je nagels. Het zal ook je haar en je huid voeden. Soms is het echter moeilijk om gezond te eten, dus neem ook supplementen. Je kunt multivitamines nemen die speciaal zijn geformuleerd voor vrouwen of vitamines voor nagels en haar. Biotine-, silicium- en ijzersupplementen kunnen ook nuttig zijn. We hebben een paar verschillende merken geprobeerd en vonden dat Blackmoresen Swisse supplementen bijzonder effectief waren. Het is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur, dus u moet een paar verschillende merken uitproberen om erachter te komen welke het beste bij u past. Over het algemeen zou u resultaten in de tweede of derde week moeten kunnen zien.

Het is dus vrij eenvoudig om sterkere nagels te krijgen, maar het vereist enige discipline om het bovenstaande in gewoonte te veranderen. Verwacht ook geen enkele nachtelijke transformaties. De effecten van het gebruik van nagelversterkers zouden na 1-2 weken moeten beginnen met aanzienlijke zichtbare verbetering na ongeveer 1 maand.

Wat zijn jouw tips voor sterkere nagels? Deel het met ons, we horen het graag!

5 EENVOUDIGE TIPS VOOR STERKERE NAGELS

1.7k