Schoonheid

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERT

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERT7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERT

Verban bezuinigingen en scheerbrand met deze tips.

Je scheert te snel

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERT

Vooral als je een nieuw mes hebt, is het belangrijk om extra langzame slagen te gebruiken om kerven te voorkomen. Wees vooral voorzichtig rond je knieën en enkels. Dit zal u helpen om een ​​beter scheerresultaat te krijgen en ervoor te zorgen dat u geen enkele vlek mist. Bekijk deze andere 17 tips die dermatologen zichzelf geven .

Je vervangt je scheermes niet vaak genoeg

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERTGANDOLFO CANNATELLA / SHUTTERSTOCK

Twee dingen zullen u vertellen of u uw scheermes moet vervangen. Of de messen op je scheermes zien er saai uit, of de vochtinbrengende strook aan de bovenkant is vervaagd. Als je je scheert met een botte scheermes, ben je gevoeliger voor jezelf snijden. Bovendien kunnen oude scheermessen bacteriën bevatten, wat tot een infectie kan leiden. Over het algemeen moet u uw scheermes ongeveer 10 keer gebruiken voordat u het mes vervangt. "Het gebruik van een scheermes van lage kwaliteit ... dwingt je om hetzelfde gebied meerdere keren over te steken, een veel voorkomend compenserend gedrag dat irritatie kan veroorzaken," zegt dermatoloog Jodi Levine, MD. Meer informatie over de risico's van het niet vaak veranderen van je scheermes .

Je exfolieert nooit

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERTDEAN DROBOT / SHUTTERSTOCK

Regelmatig scrubben is essentieel om ingegroeide haartjes te voorkomen. Exfoliëren vervaagt oude dode huidcellen, wat "de celvernieuwing versnelt, waardoor nieuwe, gezonde huidcellen kunnen groeien", zeggen integrale geneeskunde-arts Frank Lipman, MD. Dode huidcellen kunnen ingegroeide haartjes veroorzaken, dus exfoliëren een of twee keer per week daartussenin scheerbeurten: ontdek de huidverzorgingsmythen die dermatologen wensen dat je zou stoppen met geloven .

Je scheert zodra je onder de douche staat

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERTSUTICHAK / SHUTTERSTOCK

Het is het beste om te stoppen met scheren als de allerlaatste stap in je doucheroutine. Terwijl u in de douche staat, zal het warme water het haar verzachten en de haarzakjes openen. Dit zorgt ervoor dat je je scheergeluid beter kunt scheren en op zijn beurt kunt voorkomen dat het scheermes verbrandt. Dit zijn andere manieren waarop je waarschijnlijk verkeerd gaat douchen .

Je gebruikt zeep

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERTROBERATEN / SHUTTERSTOCK

Zeep biedt niet genoeg van een barrière tussen het mes en je huid, plus het kan de messen verstoppen. Scheerschuim is hier uw beste optie. Zoe Diana Draelos, MD, schrijft in Dermatology Times : "Scheerschuim is speciaal ontwikkeld om het haar te verzachten. Het bedekt elk haar en zorgt voor de opname van water, waardoor de kracht die nodig is om het haar te knippen afneemt. "Geen scheerschuim meer? Gebruik haarconditioner als alternatief. Bekijk deze andere 11 tricks om te voorkomen dat het scheermes verbrandt .

Je deelt een scheermes

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERTTAWANNA08 / SHUTTERSTOCK

Dr. Draelos merkt ook op: "Elke persoon heeft een ander slijtagepatroon voor het scheermes." Het gebruik van het scheermes van iemand anders kan je vatbaarder maken voor snijwonden, of erger nog, een infectie. Maar hier is waarom het gebruik van een (nieuw) scheermes misschien beter is dan het gebruik van een vrouw .

U gebruikt een wegwerpbaar scheermes met één blad

7 MANIEREN WAARDOOR JE JE BENEN VERKEERD SCHEERTCOSMIC_PONY / SHUTTERSTOCK

Scheermesjes werken als volgt: het eerste mes is ontworpen om het haar op te tillen, en elk volgend mes is bedoeld om het haar lager en lager op de haarschacht te knippen, waardoor u de scheerbeurt die zich het dichtst bij u bevindt, het best mogelijk is. Dus voor de meest vloeiende benen is het het beste om een ​​scheermes met vier of vijf messen te gebruiken.

7 manieren waardoor je je benen verkeerd scheert