Beste Hardloopschoenen Allround voor Heren En Dames Beginners En Marathon Lopers
Of je nu een ervaren hardloper bent of een complete beginner, we helpen je de beste hardloopschoenen te kiezen met hapklare beoordelingen en een koopgids
Het kiezen van de beste hardloopschoenen voor jou kan een buitengewoon verschil maken. Een goed paar hardloopschoenen van Nike, Asics of Saucony kan uw risico op blessures verminderen, u sneller klaar maken en vooral de hele ervaring comfortabeler maken. Het probleem is dat iedereen anders loopt, zowel qua looppatroon als qua fysieke mogelijkheden.
Het vinden van een schoen die aan uw behoeften voldoet, kan moeilijk zijn, dus we hebben de experts van Coach gevraagd een helpende hand te bieden. Hieronder leggen ze alle belangrijke functies uit waar je op moet letten en kiezen ze hun favoriete hardloopschoenen voor alles, van een parkrun van 5 km tot een marathon van 26,2 mijl. Als je een beperkt budget hebt, kun je ook onze beste goedkope hardloopschoenenlijst bekijken .
LEES VOLGENDE: Onze gids voor de beste fitnesstrackers die je kunt kopen



Hoe kies je de beste hardloopschoenen
Op wat voor soort oppervlak ga je rennen?
Het belangrijkste om te overwegen bij het selecteren van uw hardloopschoenen is het type hardlopen dat u waarschijnlijk zult doen, niet alleen in termen van afstand, maar ook terrein.
1. Track / loopband: als u van plan bent alleen op de baan of de loopband te rennen, kunt u meestal factoren negeren, zoals de hoeveelheid tractie op de schoenzool.
2. Trails: Natuurlijk, als je van plan bent om buiten de gebaande paden te gaan en regelmatig op paden te rennen, is het kiezen van een schoen met betere enkelsteun en een gespecialiseerde zool veel belangrijker. Als je meer een sleepkonijntje bent, hebben we een artikel voor je gewijd aan de beste trailrunningschoenen .
Wat is pronatie en hoe beïnvloedt dit schoenkeuze?
Er zijn drie soorten voetaanvallen:
1. Neutraal: waar de voet op de buitenkant van de hiel landt en een beetje naar binnen rolt om de schok op te vangen. Neutrale hardlopers moeten comfortabel zitten in de meeste schoenen, hoewel neutrale schoenen het meest geschikt zijn (tenzij je BMI 27+ is, in welk geval wat extra ondersteuning raadzaam kan zijn)
2. Underpronatie: ook bekend als supinatie, is waar je op de buitenkant van de hiel landt en niet voldoende naar binnen rolt. Underpronators moeten op zoek gaan naar veel demping op hun schoen.
3. Overpronatie: Zoals je zou verwachten, rolt de voet te veel van de buitenkant van de hiel naar de binnenrand van je voet, in plaats van de bal. Overpronators zullen waarschijnlijk het beste af zijn met stabiliteitsschoenen.
Elke hardloper kan geblesseerd raken, maar over- en underpronatie kunnen tot meer problemen leiden als u niet voor de juiste schoen kiest. Alle hardloopwinkels bieden vergelijkbaar advies, maar het is ook belangrijk om te onthouden om naar je lichaam te luisteren. Als een schoen comfortabel aanvoelt tijdens het hardlopen, is deze waarschijnlijk de juiste schoen voor jou, zelfs als deze niet het voorgeschreven type schoen volgt dat je hebt aanbevolen.
Wat is loopanalyse en is het de moeite waard om te doen?
Basis loopanalyse omvat een paar minuten joggen op een loopband in uw natuurlijke tempo, terwijl een expert zijn loopstijl in de gaten houdt. Dit wordt gratis gedaan bij veel gespecialiseerde hardloopwinkels zoals Sweatshop en Run and Become.
Het doel is om te analyseren hoe je voet landt in termen van pronatie, die je keuze van schoenen zal informeren. Het is een snel proces dat de moeite waard is om te doen als je van plan bent veel geld uit te geven.
Hoe lang gaat een schoen mee en hoe weet ik wanneer het tijd is om nieuwe te kopen?
Over het algemeen adviseren merken dat hardloopschoenen ongeveer 500 mijl meegaan, maar ze zullen op dat moment niet uit elkaar vallen, dus tenzij er duidelijke tekenen van verval zijn, is het niet nodig om meteen verder te gaan. Tekenen om op te letten zijn wanneer de demping squishy begint te voelen in plaats van stevig en de grip op de zool wordt uitgehold.
Ook als je plotseling blessures begint op te nemen terwijl je je hardlooproutine niet hebt gewijzigd, kan dit een teken zijn dat je schoenen niet langer de benodigde ondersteuning bieden.
Hoeveel moet ik uitgeven?
We adviseren u om aandacht te schenken aan het model van vorig jaar in de duurdere ( 110- 160) lijnen – ze zullen altijd minder kosten en bieden bijna genoeg dezelfde functies. Natuurlijk, als je over het nieuwste moet beschikken, is dat ook goed.
Er zijn ook goede budgetloopschoenen om naar te kijken, die £ 40 tot £ 90 kosten – je vindt die op de beste goedkope hardloopschoenenlijst .
De beste hardloopschoenen om te kopen
1. Nike Air Zoom Pegasus Turbo 2: de beste allrounder hardloopschoenen

De originele Pegasus Turbo was onze favoriete nieuwe schoen in 2018, en Nike heeft wijselijk gekozen voor evolutie boven revolutie als het gaat om de tweede editie. De Pegasus Turbo 2 heeft dezelfde tussenzool als zijn voorganger, die het veerkrachtige, lichte ZoomX-schuim gebruikt in de Nike Vaporfly combineert met duurzamer React om een rit te creëren die zacht genoeg is voor gemakkelijke dagen maar nog steeds responsief genoeg is voor racen. De belangrijkste verandering aan de Pegasus Turbo 2 is te vinden in het bovendeel, dat nu lichter en ademend is dan op het origineel, en ook afziet van de enigszins opzichtige streep die over het midden van de Pegasus Turbo 1 liep.
Er is slechts één nadeel van de Turbo, en dat is de hoge adviesprijs van 160. Aangezien u er echter op kunt vertrouwen voor al uw trainingen en races, is het de moeite waard.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Het best gebruikt voor: Training en racen; Gewicht: 220 gram; Hak-tot-teen offset: 10 mm
2. Brooks Launch 6: de beste hardloopschoenen van minder dan 100

De Brooks Launch 6 is niet de snelste, lichtste of meest gedempte schoen die er is. Het is echter een briljante Goldilocks-schoen, die een balans biedt tussen snelheid, gewicht en demping, waardoor het een betrouwbare keuze is voor alle soorten trainingen en races. Bovendien staat het bekend om zijn duurzaamheid, die in deze zesde editie nog verder moet worden uitgebreid dankzij wat extra schuim onder de voorvoet. Het kost ook minder dan 100.
Veel hardlopers zullen opscheppen over het idee om 100 + per stuk aan twee of drie paar schoenen uit te geven voor de perfecte opstelling voor verschillende trainingsruns en races. Het goede nieuws is dat je dat niet hoeft te doen; een paar Brooks Launch zorgt ervoor dat het werk elke keer wordt gedaan als je ze aantrekt.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Het best gebruikt voor: Allrounder; Gewicht: 255 gram; Hak-tot-teen offset: 10 mm
3. New Balance FuelCell Rebel: de beste hardloopschoenen voor een 5K, 10K of een halve marathon

De lichtgewicht Rebel is gebaseerd op de ontwerpkenmerken van de ultrasnelle 5280-schoen van New Balance, die een carbonplaat bevat en is ontworpen voor races van anderhalve kilometer. Ervan uitgaande dat je er niet veel van doet, is de rebel de beste keuze, ook al heeft hij geen koolstofplaat.
Wat het wel heeft, is het FuelCell-schuim van New Balance, dat indrukwekkend licht en veerkrachtig is, zodat je voldoende demping krijgt om afstanden tot een halve marathon en mogelijk de volledige 42,2 km aan te gaan, zonder dat de schoen op enigerlei wijze onhandig wordt. Als gevolg hiervan kun je in volle vaart op pad gaan, wetende dat je voldoende demping onder je hebt zodat je benen niet te gehavend worden in de laatste kilometers van je evenement.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Het best gebruikt voor: Snelle training en racen; Gewicht: 208 g; Hak-tot-teen offset: 6 mm
Koop nu bij SportsShoes.com
4. Saucony Triumph ISO 5: de beste hardloopschoenen met kussens

Er zijn veel geweldige hardloopschoenen met hoge demping, maar wat de Triumph ISO 5 onderscheidt, is dat hij niet alleen ongelooflijk comfortabel aan de voet is, maar ook veerkrachtig genoeg om zowel voor snellere runs als eenvoudige inspanningen te worden gebruikt.
Dat is te danken aan het Everun-schuim van Saucony, dat is gemaakt van vergelijkbare materialen als het geroemde Boost-schuim van Adidas en dezelfde veerkracht biedt. De Triumph ISO heeft een Everun-middenzool over de volledige lengte en een Everun-topzool, dus hoewel comfort de belangrijkste prioriteit is, kun je desgewenst nog steeds het tempo opvoeren.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Het best gebruikt voor: Training; Gewicht: 323 g; Hak-tot-teen offset: 8 mm
5. Asics Gel-Kayano 26: De beste stabiliteit hardloopschoenen
De langlopende Kayano-lijn is al jaren een go-to-optie voor stabiliteitzoekende hardlopers, omdat Asics consequent een schoen heeft kunnen bieden die de functies biedt die nodig zijn om overpronatie te corrigeren, zonder dat die functies opdringerig worden of je hardlopen ongemakkelijk maken In elk geval.
Die traditie is gehandhaafd met de 26e versie van de schoen, die je voet zachtjes in een neutrale positie leidt terwijl je rent en geschikt is voor elke afstand. Hoewel het redelijk zwaar is met 315 gram, voelt de Kayano 26 veel lichter aan dan aan de voet, met een behoorlijk stevige rit, wat betekent dat het een goede keuze is voor langere races en trainingsruns.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: stabiliteit; Het best gebruikt voor: Training; Gewicht: 315 gram; Hak-tot-teen offset: 10 mm
6. Vivobarefoot Stealth II: de beste loopschoenen op blote voeten
Als je overweegt over te stappen op blote voeten van standaard hardloopschoenen, dan is het eerste wat je moet zeggen om je tijd ermee te nemen en een expert te raadplegen – het is gemakkelijk om gewond te raken als je je lichaam niet de kans geeft zich aan te passen aan de verschillende stijl van schoen. De Stealth II is een geweldige alleskunner op blote voeten, die kan worden gedragen voor hardlopen, andere oefeningen en vrijwel om de andere tijd zijn slimme schoenen niet nodig. Het rekbare bovenwerk past zich aan je voet aan, en de 3 mm zool zorgt ervoor dat je de grond onder je voelt terwijl je lekbestendig bent, zodat je de grond niet te veel voelt.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: op blote voeten; Het best gebruikt voor: Training en racen; Gewicht: 240 gram; Hak-tot-teen offset: 0 mm
7. New Balance Fresh Foam 1080v9: de beste hardloopschoenen voor brede voeten
De New Balance 1080v9 is een ruime schoen, zelfs als u gewoon kiest voor de standaardeditie. Het komt ook in brede (2E) en x-brede (4E) versies, zodat alle lopers de perfecte pasvorm kunnen vinden. Het is een geweldige hardloopschoen, of je nu brede voeten hebt of niet, met een royale stapel demping aan de onderkant en een comfortabel, rekbaar bovenwerk. De nieuwste 1080 is ook lichter dan zijn voorgangers, wat altijd een bonus is, en de duurzame buitenzool grijpt goed op zowel wegen als lichte paden. Als je de London Marathon loopt, bekijk dan de speciale editie van deze schoen die voor het evenement is uitgebracht; het zorgt voor een briljant aandenken aan de grote dag.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Het best gebruikt voor: Dagelijkse training; Gewicht: 294 gram; Hak-tot-teen offset: 8 mm
8. Adidas UltraBoost 19: de beste stijlvolle hardloopschoenen

Het is gemakkelijk om de UltraBoost af te doen als een serieuze hardloopschoen, puur omdat er zoveel worden verkocht als een stijlvolle trainer om door de stad te slenteren. Je moet je echter niet laten misleiden door te denken dat dit geen schoen is die is gebouwd om veel te loggen mijl.
De UltraBoost 19 is de eerste grote update van de schoen sinds deze in 2015 werd gelanceerd en heeft nu 20% meer boostschuim in de tussenzool, ondanks dat hij hetzelfde gewicht heeft als de vorige UltraBoosts. Dit voegt nog meer pep toe aan je stap op lange runs, terwijl het nieuwe full-sock-bovenwerk uitzonderlijk comfortabel is. De UltraBoost is te zwaar om een snelle 5K in te slaan, maar voor lange en gemakkelijke runs is het een van de beste schoenen die er zijn. Het street-smart ontwerp is de kers op de taart.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Best gebruikt voor: Dagelijkse training; Gewicht: 310 gram; Hak-tot-teen offset: 10 mm
9. Nike Zoom Vaporfly de beste hardloopschoenen voor een marathon

Nike heeft het schijnbaar onmogelijke gehaald met de Vaporfly NEXT%, die de Vaporfly 4% moet verbeteren. De NEXT% is stabieler, beter geschikt voor natte omstandigheden en ziet er ook duurzamer uit, dankzij een beetje extra rubber op de buitenzool in vergelijking met de notoir kortlevende 4%.
De offset van de NEXT% is teruggebracht tot 8 mm (van 11 m in de 4%) en 15% meer veerkrachtig ZoomX-schuim is toegevoegd aan de tussenzool. Het moet dus nog beter geschikt zijn voor hardlopers die in het midden en voor de voet vallen, en de lagere hiel tot teen betekent ook dat het stabieler is bij het afronden van scherpe hoeken.
Nike heeft ook de Flyknit die wordt gebruikt voor het bovenwerk van 4% vervangen door Vaporweave, dat lichter is, meer ademend en minder water vasthoudt, en de offsetpositie van de veters stelt je in staat ze lekker strak te spannen voor races zonder te veel druk uit te oefenen bovenop je voet.
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Best gebruikt voor: Racing; Gewicht: 187 gram; Hak-tot-teen offset: 8 mm
10. Under Armour HOVR Infinite: beste slimme hardloopschoenen

Er zit een sensor in de zool van de juiste schoen in een paar HOVR Infinites die je run automatisch volgt en je hardloopvorm analyseert met behulp van statistieken zoals cadans en staplengte. U kunt deze informatie naar de MapMyRun-app van Under Armour sturen (maar helaas niet naar apps van derden zoals Strava) om op uw gemak te bekijken.
Dit maakt de Infinite veel slimmer dan de gemiddelde schoen, maar al die technologie zou verloren gaan als het een vreselijke schoen was om daadwerkelijk in te rennen. Gelukkig heeft Under Armour ook op dit front indruk gemaakt. Het HOVR-schuim is comfortabel en veerkrachtig en de schoen voelt veel lichter aan op de voet dan het werkelijke gewicht van 306 g.
Het is nog steeds niet iets dat je zou uitkiezen voor de racedag, maar voor de dagelijkse training is de Infinite een genot om in te rennen, zelfs voordat je rekening houdt met zijn indrukwekkende slimme volgmogelijkheden.
Als je de voorkeur geeft aan iets lichters en sneller, maar toch een schoen wilt met de UA Record-sensor in de zool, dan is de Velociti 2 misschien beter voor jou, en Under Armour biedt ook een stabiliteitsschoen die de slimme sensor bevat – de Guardian .
Belangrijkste specificaties – Terrein: Weg; Steunzool: neutraal; Het best gebruikt voor: Training; Gewicht: 306 gram; Hak-tot-teen