Online

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?Wat is een programmeertaal? Top 10 meest populaire programmeertalen

Programmeertalen zijn een van de meest voorkomende concepten op het gebied van technologie. Hoewel ze erg populair zijn, begrijpt niet iedereen dit goed. Dus wat is een programmeertaal? En wat voor populaire programmeertalen zijn er? Laten we erachter komen via het volgende artikel van ITNavi.

Inhoudsopgave

 

Wat is een programmeertaal?

Een programmeertaal is een verzameling strings die verschillende soorten machinecode-uitvoer produceren. Het is een soort computertaal die wordt gebruikt bij het programmeren van computers om algoritmen te implementeren.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

Programmeertalen worden gebruikt bij het programmeren van computers om algoritmen te implementeren

Sinds het begin van de 19e eeuw worden programmeertalen gebruikt om de werking van vormmachines, speeldozen en akoestische instrumenten te sturen. Bovendien zijn er daarna duizenden verschillende programmeertalen ontstaan. Sommige typen zijn in dwingende vorm geschreven, terwijl andere talen declaratief zijn.

Een functionele programmeertaal is computerprogrammering. Dit omvat ook het vragen aan de computer om een ​​soort berekening, algoritme uit te voeren, externe apparaten zoals printers, schijven, robots, enz. te besturen.

Basiscomponenten van een programmeertaal

Een programmeertaal heeft meestal 3 basiscomponenten. Als volgt:

Basiscomponenten van een programmeertaalDetail
✍AlfabettenHet is de set symbolen die wordt gebruikt voor het schrijven van programma’s.
✍SyntaxisEen set regels die wordt gebruikt om zowel de methode als het schrijven van een geldig programma te controleren.
✍SemantiekGebruikt om de betekenis te bepalen van de uit te voeren bewerking, overeenkomend met een logische combinatie op basis van een specifieke context.

Leer meer over 10 veelgebruikte programmeertalen

Er zijn nu 700 programmeertalen waarmee je zo ongeveer alles kunt doen. Van het bouwen van virtual reality-ervaringen tot het maken van bijvoorbeeld videogames. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en is geschikt voor verschillende doeleinden, met name als volgt:

Python-programmeertaal

Python staat bekend als een gemakkelijk te begrijpen, gebruiksvriendelijke objectgeoriënteerde programmeertaal. Tegelijkertijd worden ze tegenwoordig ook het meest gebruikt. Daarom gebruik je een open source-taal met kunstmatige intelligentie, big data-toepassingen.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

De programmeertaal Python wordt veel gebruikt en is gebruiksvriendelijk

Veel mensen waarderen deze regel vanwege de leesbaarheid en het begrip. Ook kunt u eenvoudig integreren met andere programmeertalen zoals C, C++ en Java.

Dit type programmeertaal voert code regel voor regel uit, waardoor het gemakkelijk wordt om fouten op te sporen en op te lossen. Ze zijn met name ook platformonafhankelijk, snel geïmplementeerd in elk framework en draaien op veel platforms zoals MacOS, Window, enz.

Ondanks de vele voordelen is de taal Python niet geschikt voor gebruik bij het ontwikkelen van mobiele applicaties en games. Daarnaast werkt het ook vrij traag omdat het afhankelijk is van het tolkproces.

Java

Java is een programmeertaal op hoog niveau die eenvoudig te gebruiken en zeer veilig is. Bij gebruik draait u eenvoudig platformonafhankelijk, kennisneutraal. Deze software is ontwikkeld door Sun Microsystems in 1995.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

Java-programmeertaal wordt zeer gewaardeerd om zijn eenvoud en hoge veiligheid

Tot nu toe is Java echter eigendom van Oracle. Dit type taal wordt voornamelijk gebruikt om toepassingen te ontwikkelen voor informatietechnologie, het bankwezen en de detailhandel. Tegelijkertijd detecteren we ze ook gemakkelijk in big data, onderzoeksgemeenschappen, desktopweb.

De reden waarom Java veel wordt gebruikt, is omdat het gemakkelijk te gebruiken, te compileren en te leren is. Bovendien ontdekken gebruikers ook snel fouten en herstellen ze. Daarnaast heeft dit platform ook een duidelijk pointer-concept, waardoor de veiligheid erg hoog is.

Niet alleen dat, Java kan veel taken tegelijkertijd uitvoeren. Daarom bieden gebruikers talloze voordelen en helpen ze alle platforms soepel en soepel te laten werken.

Aan de andere kant heeft Java de grote beperking dat het veel geheugen verbruikt. Tegelijkertijd is de verwerkingssnelheid lager dan bij veel andere programmeertalen en is er geen sprake van redundantie.

javascript

Deze programmeertaal is Font-end en Back-end vriendelijk. Wanneer u het gebruikt, kunt u probleemloos web ontwikkelen, games bouwen en mobiele applicaties maken.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

JavaScript wordt door veel mensen gebruikt dankzij de tweerichtingstoegankelijkheid

Meestal wordt JavaScript gebruikt om interactieve webpagina’s te bouwen voor zowel de client als de server. Het is gegroeid in de jaren 1990 tot heden. Steeds meer mensen gebruiken dit type taal naarmate de complexe functies worden geoptimaliseerd en het web levendiger wordt.

JavaScript valt op tussen de honderden programmeertalen die er zijn vanwege de dubbele toegankelijkheid. Dit bespaart maximale toegangstijd en biedt gebruikers veel gemak. Tegelijkertijd ben je ook tevreden over de eenvoud, makkelijk te begrijpen, flexibel en vrij licht.

Bij het gebruik van JavaScript moet u echter enkele belangrijke opmerkingen in gedachten houden. Meestal is de taal niet leesbaar, volledig browsergebaseerd. Met name hun beveiligingsniveau is niet hoog.

Taal gebruikt bij het programmeren C

De programmeertaal C is ontwikkeld door Dennis M. Ritchie bij AT&T in 1972. Deze regel wordt veel gebruikt vanwege zijn eenvoud, flexibiliteit en een harmonieuze combinatie van talen op laag en hoog niveau.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

De programmeertaal C is eenvoudig, flexibel, snel en efficiënt

In teksteditors, compilers en netwerkapparaten wordt deze taal gebruikt. Bovenal voelen gebruikers zich altijd gemakkelijk te begrijpen, hoge snelheid, effectief. Het biedt met name ook dynamisch geheugen ter ondersteuning van het interne geheugen tijdens runtime.

Bij het gebruik van de C-taal zullen gebruikers echter enkele tekortkomingen tegenkomen. Het is bijvoorbeeld erg moeilijk om een ​​bug te vinden die moet worden opgelost. Bovendien ondersteunt het geen functies, abstractie, polymorfisme, inkapseling en naamgevingsruimten zoals OOP.

C++ taal

De C ++ -taal heeft vergelijkbare functies als C, maar ontwikkelt wat meer functies. Sommigen van hen omvatten objectgeoriënteerd programmeren, verwerking van vreemde valuta en typecontrole. Dit type taal is in 1980 ontwikkeld door Bjarne Stroustrup.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

De taal C++ heeft veel nieuwe functies en is compatibel met C

Het pluspunt van dit type taal is de structuur, eenvoud en draagbaarheid. Bij het gebruik wordt u ondersteund met objectgeoriënteerde functies zoals abstractie, overerving, inkapseling.

Door abstractie op hoog niveau te bieden aan programmeertalen op laag niveau, lopen dingen efficiënter. Tegelijkertijd is C++ goed compatibel met C.

Momenteel wordt C++ in veel industrieën gebruikt. Meestal op het gebied van softwareontwikkeling, games, robotica en wetenschappelijk computergebruik. Tegelijkertijd werkt deze taal ook goed voor platformonafhankelijke systemen met meerdere apparaten.

Bovendien heeft de C++-taal een beperkte beveiliging en ondersteunt het geen afvalverzameling. Tegelijkertijd zal het voor u moeilijk zijn om grote webapplicaties te debuggen.

C#-taal

C# staat ook bekend als een moderne multifunctionele en objectgeoriënteerde taal. Dit type taal wordt gebruikt met XML, webservices en ontwerp voor productiviteitsverbetering op het web. Wil je goed presteren, dan moet de gebruiker volledige kennis hebben van populaire programmeertalen zoals C, C++, Java.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

C#-taal heeft de mogelijkheid om snel te handelen, goed te integreren met Windows

Experts waarderen C# enorm omdat het een programmeertaal is met moderne en veilige broncode. Ook op het gebied van gebruiksgemak, snelle verwerking en vlotte integratie met Windows domineert deze serie.

Het volgende pluspunt van deze taal is de lage onderhoudbaarheid, pure objectgeoriënteerde taal. U kunt met name eenvoudig gebruikmaken van de krachtige geheugenback-upfunctie. Van daaruit zal elk individu geheugenlekken en informatieverlies voorkomen.

Naast de hierboven genoemde sterke punten, is deze taallijn minder flexibel omdat ze gebaseerd is op het Microsoft .Net-framework. Tegelijkertijd worstel je ook behoorlijk in het proces van schrijven, begrijpen, debuggen en debuggen. Bovendien is het onderhouden van multithreaded applicaties een hoofdpijn voor veel operators.

Gespecialiseerde taal in GOEDKOPE programmering

Als je behoefte hebt aan data-analyse, wetenschappelijk onderzoek, algoritmen, enz., gebruik dan de taal R. Deze regel is in 1993 ontwikkeld door Ross Ihaka en Robert Gentleman. Dit type taal zal een grote hulp zijn voor degenen die op het gebied van marketing werken, gegevens willen analyseren, visueel presenteren, …

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

R-taal is gespecialiseerd voor data-analyse, wetenschappelijk onderzoek, enz.

Het hoogtepunt van dit type programmeertaal is de brede ondersteuning voor Data Wrangling. Tegelijkertijd is de interface vrij vriendelijk, waardoor het voor gebruikers gemakkelijk te gebruiken is. R is met name ook een open source en platformonafhankelijke programmeertaal.

Aan de andere kant zijn programmeertalen niet compatibel met 3D-weergave. Bovenal moet je bij het gebruik wachten omdat de verwerkingssnelheid vrij traag is.

PHP-taal

Rasmuass Laird bracht de programmeertaal PHP uit in 1994. Deze taal is open source, krachtige server-side scripting. Professionals gebruiken het vaak om statische of dynamische websites te maken.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

PHP is een krachtige programmeertaal waarmee eenvoudig statische of dynamische webpagina’s kunnen worden gemaakt

Binnen de PHP-taal kunnen we HTML, CSS, JavaScript-code schrijven. U wilt het PHP-bestand opslaan dat u nodig heeft om de extensie “.php” te gebruiken.

Het hoogtepunt van deze taal is de hoge veiligheid en het gebruiksgemak. Dienovereenkomstig worden programmeurs ondersteund door krachtige online bibliotheken. Gebruikers voelen zich met name ook buitengewoon handig wanneer het gemakkelijk op verschillende besturingssystemen draait, zoals Linux, Mac, Windows. Bovendien is PHP goed compatibel met veel cloudservices.

De PHP-taal is echter niet in staat om te grote gegevens of webpagina’s te verwerken. Tegelijkertijd mist deze lijn onderhoudbaarheid.

Ga taal

Go-taal, ook wel Golang genoemd, is ontwikkeld door Robert Griesemer. Deze serie wordt voornamelijk gebruikt voor het ontwerp van eenvoudige software, hoge betrouwbaarheid, efficiënte werking.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

Met behulp van de Go-programmeertaal vindt u hoge synchronisatie en snelle compilatie

Go heeft een manier van werken zoals Go, dus het is gemakkelijk voor mensen om te leren en te gebruiken. Tegelijkertijd zal het worden geleverd met veel ingebouwde of testtools, dus de verwerkingssnelheid is erg snel.

Go heeft echter niet de mogelijkheid om de gemeenschappelijke taal te ondersteunen en fouten af ​​te handelen. Gebruikers worden met name geconfronteerd met het ontbreken van softwareframeworks.

Ruby-programmeertaal

Ruby staat bekend als een open source georiënteerde programmeertaal. Wanneer u het gebruikt, krijgt u het meest pure en algemene doel om CGI-scripts te ontwerpen, ontwikkelen en schrijven. Deze serie is uitgebracht in 1993.

TOP 10 MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN WAT IS EEN PROGRAMMEERTAAL? WAT IS DE BELANGRIJKSTE PROGRAMMEERTAAL? HOE ZIET PROGRAMMEERTAAL ERUIT?

Ruby-programmeertaal voor flexibele webontwikkeling

Meestal wordt Ruby gebruikt voor ontwikkeling op internet of synchrone netwerken. Het ondersteunt met name ook verschillende GUI-engines zoals GTK en OpenGL. Bovendien zal de code in deze taal klein zijn en weinig regels bevatten.

In vergelijking met andere programmeertalen is Ruby meestal vrij traag. Bovendien zult u bij het schrijven in deze taal erg moeilijk te debuggen zijn.

Tot op de dag van vandaag zijn programmeertalen altijd verbeterd en verder ontwikkeld. Dit heeft mensen veel voordelen gebracht bij het gebruik van computers. Tegelijkertijd streven we ook naar praktische en moderne waarden.